Suus - Beardiefriends Honey Honey

suus

Algemene info

  • Geboortedatum: 29 November 2013
  • Kleur: zwart-wit
  • HD: A Norberg 33
  • CEA-CH: N/N VRIJ
  • DNA getest bij Embark USA op 172 erfelijke afwijkingen en VRIJ op alles.
  • Embark COI: 34%
  • DNA Profiel geregistreerd
  • Hoogte: 52 cm
  • Gewicht: 25 kg
  • Nakomelingen: 1 nest, 8 pups; 2 blauwe reuen, 3 zwarte reuen, 2 blauwe teefjes, 1 zwart teefje
Suus is de tweede dochter van Droppen en ze woont niet ver bij ons vandaan in Emst, bij haar kleinzoon Proet. Ze is een enorm zelfverzekerd meisje, die alles en iedereen leuk vindt en niet snel onder de indruk is in drukke situaties! Heel nieuwsgierig, levendig, lief en open met een superstabiel karakter. Nieuwe omgevingen vragen er om om verkend en ontdekt te worden! Al toen ze nog maar een paar uur geboren was, kroop ze de hele werpkist rond, strekte haar nek boven de rand van de werpkist uit, op zoek naar meer en dat is nog steeds zo! Op de hondenschool doet ze het heel goed, want ze is erg slim en leert vlot, maar als pup was de oefening “voorkomen op bevel” voor haar iets lastiger om uit te voeren, omdat ze het liefst eerst een omweg langs alle leuke puppies en mensen maakte en daarbij het allerliefst nog even met haar zusje Mia stoeide, die dezelfde cursus volgde!
Tijdens de gevorderden cursussen liet ze echter zien dat ook zij een harde werkster is en 100% baasgericht! Ik genoot ervan dat ze steeds met haar verwachtingsvolle ogen en blije lach naar me keek en geconcentreerd bleef, zelfs als de andere cursisten er een potje van maakten. Ze werd vaak ingezet als “voorbeeld” bij de diverse oefeningen, maar mocht ook helpen bij de minder sociale honden, juist omdat ze zelf zo evenwichtig is. Bij een aanlegtest schapendrijven bleek ze wel enige aanleg te hebben, nadat het kwartje viel. Suus heeft een enorme levenslust, is heel actief, vrolijk en eigenwijs! Ze weet precies wat ze wil en wat ze niet wil! Haar begroetingen zijn uitbundig, soms bijna onstuimig, als ze je trakteert op een paar dikke lebbers!
Ze is de kwispelkoningin, die niet alleen met haar staart, maar met haar hele achterlijf kwispelt! 🙂 Suus is ook een lief meisje, die op haar tijd graag even lekker komt knuffelen en zich daarbij  vol overgave geeft, maar nooit te opdringerig is. Suus is een mooie meid, met een stevig gebouwd lichaam, mooie lange en rechte rug, goedgevormd hoofdje met mooie ogen en een fantastisch gangwerk! Ze heeft een perfecte vachtstructuur, heel makkelijk in onderhoud en niet gevoelig voor klitvorming. Op shows in Zwolle, Rijssen en Doetinchem heeft ze haar exterieurkwalificaties dan ook behaald met zeer mooie keurrapporten. Bovendien is ze een natuurtalent gebleken in haar rol als moeder!