Bassie – Never Forget Me Age Quod Agis

bassie

Algemene info

  • Geboortedatum: 12 Mei 2009
  • Kleur: zwart-wit
  • HD-A, Norberg waarde 40
  • CEA-CH: N/N VRIJ
  • DNA getest bij Embark USA op 164 erfelijke afwijkingen en VRIJ op alles.
  • Embark COI: 36%
  • Hoogte: 56 cm
  • Gewicht: 30 kg
  • DNA profiel geregistreerd
  • Nakomelingen: 3 nesten, 26 pups; 7 blauwe reuen, 6 zwarte reuen, 6 blauwe teven, 7 zwarte teven.

Bassie is een altijd lachende, vrolijke, zelfbewuste en zeer mannelijke reu. Hij heeft een prachtige, zachte en onderzoekende expressie, waarmee hij iedereen onmiddellijk inpalmt. Bassie houdt van zwemmen, knuffelen en op schoot liggen, spelen met zijn vriendjes en vooral met zijn tennisbal! Hij heeft een geweldig temperament; rustig en zelfverzekerd, maar ook gepassioneerd en gevoelig. Hij is intelligent en heeft een enorme will-to-please. Als er iets aan de hand is, is hij er als de kippen bij om te kijken of hij kan helpen. Ook bemoeit hij zich graag met de opvoeding van de overige roedelleden en onze ondeugende kat Pukkie en heeft hij ook een belangrijke rol gespeeld in het opvoeden van zijn puppies. Hij is een geweldige papa gebleken! Bassie is een verstandige, instinctieve hond die niet in 7 sloten tegelijk loopt!   

Hij is erg sociaal, superlief, goudeerlijk en fijngevoelig en voelt je stemmingen haarfijn aan en speelt daarop in. Een hond die “in je ziel kruipt”. Hij is dan ook echt mijn soulmate en ik heb een heel sterke band met hem! Bassie heeft een sterk bescherminstinct en bewaakt huis, tuin en roedel, maar vriendelijke bezoekers worden enthousiast onthaald! Hij heeft dan ook een bijzonder goede werkmentaliteit en “drive” en heeft al verschillende gehoorzaamheid- en behendigheidscursussen met zeer goed gevolg afgelegd. In november 2015 is hij bovendien glansrijk geslaagd voor een aanlegtest schapendrijven en hebben we een tijdlang getraind bij Tynyronnen (zie filmpje onderaan deze pagina). Hij is een natuurtalent volgens de herder!

Bassie heeft een echte passie, voor alles wat hij onderneemt! Hij is de gangmaker van elk beardiefeestje en zorgt altijd voor actie en plezier voor iedereen. Als er niet met ballen wordt gegooid, zoekt hij zelf wel een stok ofzo, blaft een keer uitdagend en alle beardies rennen dan in een lange sliert achter Bassie aan; een kostelijk gezicht! Ook nu op zijn oude dag is hij nog steeds gezond en nog net zo levenslustig als toen hij nog jong was. Hij rent niet meer voorop, maar blaft nog als de beste als er actie is! Bassie is papa van in totaal 26 gezonde, gelukkige pups, die allen uitblinken qua heerlijk temperament, hoge knuffelfactor en werklust!