Floris – Never Forget Me Beau Bijou

floris

Algemene info

  • Geboortedatum: 15 Mei 2010
  • Kleur: blauw-wit
  • HD-A, Norberg 38
  • CEA-CH: N/N VRIJ DNA getest bij Embark USA op 164 erfelijke afwijkingen en VRIJ op alles.
  • Embark COI: 42%
  • Hoogte: 55 cm
  • Gewicht: 26 kg
  • DNA profiel geregistreerd
  • Nakomelingen: 1 nest, 9 pups; 6 reuen (5 zwart, 1 blauw) en 3 teven (2 blauw en 1 zwart)
Floris is een bijzonder lief en zacht knuffelbeertje. Houdt meer dan wat ook van knuffelen en kleine kusjes geven en is soms net een ragdoll; als je hem oppakt, houdt hij zich helemaal slap, om zich dan lekker tegen je aan te vlijen. Hij vindt het heerlijk om geborsteld te worden en kan uren op de trimtafel liggen zonder het zat te worden. Hij is een blijmoedig, ongecompliceerd manneke; altijd goedgehumeurd en nooit, maar dan ook nooit sjacherijnig! Hij is ook in de omgang met andere honden heel sociaal en  weet altijd iedereen in te pakken met zijn charmes.
Hij heeft een evenwichtig en zacht karakter en is absoluut niet bang aangelegd, zelfs niet voor vuurwerk of onweer. Hij gaat dan met plezier in de stortregen en donderslagen buiten in de tuin liggen; lekker verfrissend! Floris is ook ons gekke springende clowntje; ik heb nooit eerder een hond zo hoog of ver zien springen als Floris. Wij zeggen wel eens dat hij springveren in zijn achterpoten heeft! Hij is erg goed in het apporteren van dingen, is intelligent en bedachtzaam, een observator! Floris is ook onze “geurtjesman” en speuren is helemaal “zijn ding”, alsook het oplossen van hondenpuzzels!
Ook liet hij al heel leuke dingen zien tijdens een aanlegtest schapendrijven, waarbij hij de schapen ruim omcirkelde, vooral weer veel lol had, maar vervolgens wel afgeleid raakte door een heerlijk geurtje op het veld! 🙂 Hij heeft wel regelmatig heel eigenwijze momenten…hij maakt deuren open wanneer hij zin heeft om naar buiten te gaan of als hij s’nachts bij ons op de slaapkamer wil liggen en laat zich dan ook niet tegenhouden door traphekjes of andere obstakels! Floris kan ook best wel goed luisteren, vooral als je hem een lekker stukje worst belooft! Hij heeft enkele Gehoorzaamheidscursussen met zeer goed gevolg afgelegd en heeft een aantal shows gelopen met mooie resultaten.
Floris is op zijn oude dag nog steeds kerngezond, al is hij dan wel wat meer (oostindisch?) doof. Hij blijft blijmoedig zijn eigen ding doen en we hopen dat hij dat nog heel lang volhoudt!