Lieke - Never Forget Me Cute Christine

lieke

Algemene info

  • Geboortedatum: 7 juni 2012
  • Kleur: zwart-wit
  • HD: A, Norberg 38
  • CEA-CH: N/N VRIJ
  • DNA getest bij Embark USA op 164 erfelijke afwijkingen en VRIJ op alles.
  • Embark COI: 34%
  • Hoogte: 50 cm
  • Gewicht: 24 kg
  • Nesten: 1 van 9 pups; 6 reuen, 3 teven in zwart en blauw

Lieke is ons eerste zelfgefokte teefje en vanaf haar geboorte bij ons thuis opgegroeid, temidden van haar beardiefamilie! Haar betekent: als een engel (dat klopt, maar soms met een “b” ervoor!)  Haar stamboomnaam Christine (vernoemd naar mij, Kirsten) betekent: de uitverkorene en dat is ze ook! Ze is ons “bonuspuppie”! Op de echo waren er namelijk niet meer dan 9 puppen geteld, dus toen Lieke, als tiende en laatste pup, het levenslicht zag, waren we erg verrast en blij! Het gevoel dat juist zij bij ons moest blijven, was er vanaf het begin en dit bleef zo gedurende de weken die volgden, waarin ze ook qua temperament helemaal bij ons roedeltje bleek te passen! 

Lieke heeft een ontzettend lief, speels en onderzoekend karakter. Ze is heel ondernemend, maar kan ook gewoon lekker rustig zijn. Ze is wel heel waaks, net als haar papa! Ook is ze een enorme knuffelkont en schoothond, echt “mijn meisje”! Als ze heel erg geniet, dan rolt ze op haar rug en trappelt met haar pootjes in de lucht van lekkerigheid! Dat heeft ze van haar papa! Verder is ze, naast natuurlijk heel schattig en knuffelig, ook behoorlijk slim en laat ze het kaas niet van haar brood eten; ze heeft wel pit! Ze had als pup een grote hobby; spelen in onze vijver om dan daarna kleddernat naar binnen komen rennen om eens even lekker stevig afgedroogd te worden! Ook geborsteld worden vindt ze heerlijk en ze gaat er relaxed bij liggen, waarbij ze meestal in slaap valt! Natuurlijk heeft ze ook de liefde van papa en mama voor ballen en water geërfd.

Op school is ze steevast de beste van de klas en blinkt ze uit in alle onderdelen, zelfs het speuren en de dummytraining! Lieke heeft een geweldige werkmentaliteit en is 100% baasgericht!  Ze mag graag alles regelen en helpt bij de opvoeding van puppies en andere huisgenoten. Buitenshuis beschermt ze haar roedel vurig tegen al te opdringerige vreemde honden, komt waar nodig tussenbeide en ook als honden zich in het algemeen niet beleefd gedragen, zal ze hier wel even wat van zeggen! Lieke is een beardie uit duizenden! 🙂 Qua schoonheid hebben we ook geen klagen;

Lieke heeft prachtige, expressieve ogen en hetzelfde donkere pigment als papa Bassie, een mooie, onderhoudsarme vacht en een vloeiend, uitgrijpend gangwerk! Ze is bovendien net zo’n lekker vrouwelijk “meisje-meisje” als mama Droppen! We zijn heel erg blij met onze lieve Lieke! In april 2015 werd ze voor het eerst moeder en dat heeft ze fantastisch gedaan! Ze is een supermoedertje met een bijzonder sterk moederinstinct en ze heeft haar pups geweldig opgevoed en verzorgd!