Pupinfo

Wij plannen medio 2021 een nestje pups! We hebben al een volle wachtlijst voor deze zomer, maar u kunt zich nog aanmelden voor ons eerstvolgend geplande nest. U kunt ons pupaanvraagformulier invullen als u meer informatie wilt, of bel ons op 06-13374535.

Als u onze site op uw mobiele telefoon bekijkt, scrollt u dan even verder naar beneden, onder de foto’s vindt u de tekst.

Inprenting en socialisatie

Onze puppies groeien op in ons huis en in onze tuin, temidden van ons beardiegezin. Als onze puppies naar hun nieuwe baasjes gaan, dan zijn ze alvast voor een belangrijk deel gesocialiseerd en hebben een solide basis. Ze zijn gewend aan verschillende geuren, objecten, situaties en geluiden.  We laten de pups wennen aan allerlei mensen en kinderen, ze spelen op diverse ondergronden en met veel stimulerend speelmateriaal. Met mooi weer spelen ze  in de tuin, gaan op ontdekkingstocht en maken ook kennis met water! We oefenen met borstelen, wassen, fohnen en andere lichaamsverzorging als oortjes schoonmaken, gebit bekijken, nageltjes knippen. Ze wennen al aan wandelen aan de lijn en krijgen zindelijkheidstraining en een basis clickertraining. Wij zijn geen voorstanders van het gebruik van een bench voor pups, zeker niet als het de bedoeling is dat deze afgesloten wordt (tenzij voor gebruik in de auto voor veiligheid)! Het opgesloten worden in een kleine ruimte (en dus ook afgezonderd van de rest van de roedel/familie) is voor honden zeer onnatuurlijk en vaak stressvol! Bovendien hebben beardies het gauw warm en gaan ze regelmatig op een andere plek liggen, omdat hun ligplek al gauw te warm wordt. In een bench is die ruimte er niet en dit zorgt voor veel ongemak en stress. Onze pups krijgen bij ons al veel ruimte in huis en de tuin en leren goed met deze vrijheid om te gaan. Alle pups gaan meerdere keren mee voor een autoritje (de positieve ervaring bij ons helpt om wagenziekte te voorkomen!) en uitstapjes passend bij hun ontwikkelingsfase. Zodra het veilig kan, gaan ze ook dagelijks kort mee uit wandelen. Bovenal worden ze iedere dag heel veel geknuffeld en krijgen dagelijks 1-op-1 aandacht! Zie ook onze Socialisatiepagina en onze Puppy Culture pagina voor meer informatie over hoe wij onze pups socialiseren.

Ontworming, Vaccinaties en titertest

De pups worden op maat ontwormd (d.w.z. dat wij eerst de ontlasting testen en pas ontwormen als er sprake is van een daadwerkelijke besmetting of als de specialist het adviseert). en gevaccineerd zodra een titertest uitwijst dat dit kan. Voor meer info hierover, lees hier…

Puppietest en pupkeuze

Rond de leeftijd van 7 weken krijgen de pups een puppietest, uitgevoerd door een betrouwbare hondengedragsdeskundige. Zij evalueert de pups en kijkt hoe zij reageren in nieuwe situaties en als ze onder lichte druk staan… de testuitslag tezamen met onze eigen bevindingen, gebruiken wij om u als nieuwe pupeigenaar een gericht advies mee te geven, waar u in de socialisatie en opvoeding van uw pup houvast aan heeft. Lees hier meer over het uitkiezen van uw pup…

Officiële papieren, DNA profiel en puppiepakket

De pups worden rond 6 weken door een medewerker van de Raad van Beheer gechipt en er wordt dan tevens DNA afgenomen voor een DNA profiel (vanaf 1 juli 2014 verplicht voor alle rashonden). U weet daardoor zeker dat uw pup ook inderdaad afstamt van de vader en moeder die op de stamboom zijn vermeld. Bovendien wordt het DNA opgeslagen in een databank en kan in de toekomst worden gebruikt voor bijvoorbeeld gezondheidsonderzoeken. De pups worden verkocht met een officiele stamboom, het DNA-certificaat, internationaal dierenpaspoort, een koopcontract, een zeer uitgebreid puppiepakket en informatieboekwerk met daarin o.a. voedingsadvies, opvoedingstips, rasinformatie, etc. etc.

Vertrekken naar de nieuwe baasjes

Onze pups mogen vertrekken naar hun nieuwe baasjes ongeveer een week nadat zij zijn gevaccineerd (of, als er nog voldoende maternale antistoffen waren, met een geldende titertest en opvolgadvies) en een gezondheidsverklaring van de dierenarts hebben. In de praktijk is dit bij ons meestal rond de 10 weken. Onze pups zijn dan al grotendeels zindelijk, kunnen de hele nacht doorslapen, zijn  zorgvuldig gesocialiseerd en zijn er emotioneel en fysiek klaar voor om aan hun nieuwe leven te beginnen. Puppies die naar het buitenland verhuizen krijgen een exportstamboom en aanvullende (rabiës) vaccinatie op de leeftijd van minimaal 12 weken. Vanwege de nieuwe EU-regels betekent dit in de praktijk helaas dat de pup dan pas op zijn vroegst met 15 weken naar het buitenland mag vertrekken (3 weken na de rabiës vaccinatie) en dus langer bij ons moet blijven wonen dan gebruikelijk. Vanzelfsprekend dragen wij er zorg voor dat de pup in dit geval zorgvuldig wordt gesocialiseerd en voorbereid!

Levenslang verantwoordelijke fokker

Wij staan pupeigenaren te allen tijde met raad en daad bij! We helpen (indien nodig en gewenst) bij problemen met de vachtverzorging en kunnen ook zorg dragen voor (vakantie)opvang of hierbij bemiddelen. We hebben een besloten facebook of whatsapp groep voor pupeigenaren, waar iedereen zijn ervaringen en foto’s met elkaar kan delen en waarin ik leuke en nuttige informatie deel. Nu en dan organiseren we een gezellige wandeling of puppiereünie. Natuurlijk neemt u een pup van ons in huis met de bedoeling voor de rest van zijn leven voor hem/haar te zorgen, maar er kan altijd iets gebeuren waardoor dit niet meer mogelijk is. Onze pups kunnen te allen tijde bij ons terug komen als u er om welke reden dan ook geen zorg meer voor kunt dragen.

Kennismaking

Omdat het erg belangrijk voor ons is om te weten waar onze pups terecht komen en u ook een betrouwbare fokker zoekt, maken we graag vooraf kennis met u. Als het van beide kanten klikt, dan komt u bij ons op de wachtlijst voor een pup, maar dit is natuurlijk vrijblijvend en schept geen verplichtingen! Wij werken op basis van vertrouwen en U hoeft bij ons geen aanbetaling te doen. Het staat u vrij om bij andere fokkers te gaan kijken, maar wij stellen het op prijs wanneer u het ons laat weten als u niet meer op de wachtlijst wilt staan, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Omdat wij onze honden op natuurlijke wijze verzorgen en de afgelopen jaren hebben gezien welke positieve effecten dit heeft op de gezondheid van de honden, zouden wij graag zien dat deze lijn bij de nieuwe eigenaars wordt voortgezet en adviseren hier graag bij. Wij zijn voorstanders van het voeren van vers vlees, eventueel in combinatie (of tijdens bijvoorbeeld vakanties) met een goede graanvrije brok en natuurlijke supplementen, we vaccineren op maat (na titer test), laten de ontlasting testen op mogelijke wormbesmetting en ontwormen pas als de testuitslag dit aangeeft en we gebruiken uitsluitend natuurlijke middelen tegen vlooien en teken!